назад
01.03.16

Заходи Бердичівського МЦ за 26-29 лютого 2016 р.

29.02.2016 round table Berduchiv29 лютого 2016 року Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги провів “круглий стіл” для голів районних рад та районних державних адміністрацій районів, на які поширюється юрисдикція місцевого центу, на тему: “Стан правової освіти та роботи в регіоні”. Під час зустрічі обговорювались такі питання:

  • підведення підсумків роботи місцевого центру;
  • реформування систем управлінь юстиції;
  • створення відокремлених підрозділів місцевого центру – бюро правової допомоги;
  • програма безоплатної правової допомоги в регіоні.

Мета проведеної зустрічі – обмін ідеями та думками щодо посилення правової спроможності територіальних громад та напрацювання практичних спільних кроків у цьому напрямку між усіма провайдерами правової допомоги на місцевому рівні (місцевим центром з надання БВПД, державними установами та організаціями, громадськими організаціями) та органами місцевого самоврядування/місцевої влади.

Зустріч пройшла у формі бесіди і кожен з присутніх мав змогу поспілкуватись між собою та поставити запитання та отримати на них повні відповіді.

27.02.2016 cooperation BerduchivТакож напередодні відбулось робоче засідання Громадської організації “Сприяння розвитку територіального громадського самоврядування “Відродження” с. Кустин” (ГО “Сприяння РТГС “Відродження” с. Кустин”) на яке були запрошені представники державних установ та організацій м.Бердичева та Бердичівського району. А саме: начальник відділу попередньої роботи Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Архіпов А.А., дільничий інспектор Бердичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області Грабовський О.Ю., голова Гардишівської сільської ради Мазур О.М. та головним лікарем центру ПМСД Ровкова Н.М. Під час зустрічі Лисюк Михайло Васильович — керівник організації – повідомив, що головною метою діяльності організації є забезпечення розвитку та процвітання територіальної громади. Підводячи підсумки роботи, присутні висловили бажання у подальшому співпрацювати, адже у соціальному плані на громадські об’єднання покладаються великі надії, оскільки саме ця форма участі населення у вирішенні питань місцевого значення в змозі охопити весь обсяг проблем, що виникають у територіальних громадах та утвореннях.