назад
14.12.18

Заходи за участі працівників БПД для обміну досвідом у комунікації

Драбівське БПД213 грудня 2018 року керівником Драбівського бюро правової допомоги Юлією Тарановською спільно з пацівниками Драбівського відділу ДРАЦС Черкаської області та центру надання адміністративних послуг Драбівської РДА з метою вирішення проблемних питань у комунікації та спілкуванні, формування навиків розпізнання невербальної сигналізації та емоцій співбесідника, навиків збереження комунікативної рівноваги та ефективності комунікації проведено захід, спрямований на обмін досвідом щодо психологічних прийомів впливу в суперечливих ситуаціях та конфліктах, які виникають в ході роботи.

У ході заходу проведено аналіз ефективного спілкування кожного учасника. Створено умови для формування комунікативних навичок для подолання конфліктних ситуацій у професійному спілкуванні. Обговорено, що очевидною також є важливість вміти не тільки говорити, а й слухати. В силу звички постійно говорити, давати іншим вказівки, поради, надавати консультації як це буває у юристів та працівників ЦНАПу, навички уважного слухання, заснованого на міжособистісному розумінні, можуть слабшати. У деяких людей, навпаки, ускладнення формування навичок говоріння і їм нерідко буває важко «видавити з себе слово». Ці індивідуальні відмінності є одним з факторів ускладнення спілкування. В даний час проводяться різноманітні тренінгові програми для спілкування та розвитку техніки говоріння, які включають в себе не тільки відпрацювання техніки побудови і проголошення мовного висловлювання, але і його адекватного супроводу мімікою, пантомімою, жестами, поглядом.

На закінчення зустрічі присутніх поінформовано, як захистити свої права самому та підвищити власну правову свідомість, навчитись застосовувати права, гарантовані Конституцією та законами України, а також про заходи в рамках Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я маю право!», започаткованого Міністерством юстиції та надано інформаційні матеріали та буклети з різних правових питань.