назад
06.03.18

Захищаючи інтереси громадян: позитивна практика від фахівців Магдалинівського бюро правової допомоги

1viber imageДо Магдалинівського бюро правової допомоги звернувся громадянин Віктор Д* для написання позовної заяви та представництва інтересів в суді. Справа стосувалась розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі.

Свого часу Віктор Д* передав в оренду ТОВ СП «Дудківка» земельну ділянку строком на 10 років, але, як виявилося, договір було укладено з порушенням істотних умов. А саме: вказано невірні дані щодо державного акту на землю, невірні реквізити сторін, невірна площа земельної ділянки. Також, згідно даних державної податкової інспекції, земельна ділянка перебуває не в оренді, а в лізингу, що суперечить ст. 807 Цивільного кодексу України та діючому договору оренди земельної ділянки.

Окрім цього, відповідно до умов п. 2.2. договору оренди земельної ділянки та ст. 288 Податкового кодексу України, відповідач зобов’язався протягом строку дії договору за кожен рік користування земельною ділянкою сплачувати 1,5 % від грошової оцінки земельної ділянки з урахуванням щорічного підвищення коефіцієнту індексації за кожен календарний рік терміну дії договору. Проте орендар так і не врахував щорічне підвищення коефіцієнту індексації за кожен рік користування землею.

Незважаючи на приписи чинного законодавства України та на умови договору оренди, відповідач не виявив доброї волі для вирішення цього спору у позасудовому порядку. Тому громадянин Віктор Д* через представника звернувся з позовом до суду з вимогою розірвати договір оренди землі та стягнути з відповідача заборгованість по виплаті орендної плати в розмірі 25 348, 00 грн.

Завдяки плідній роботі начальника Магдалинівського бюро правової допомоги Марини Бредихіної суд задовольнив позовні вимоги клієнта бюро: договір оренди земельної ділянки – розірвати, стягнути з відповідача заборгованість по виплаті орендної плати.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Магдалинівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт Магадлинівка, вул. Центральна 84. Графік роботи: пн-пт: з 8.00 до 17.00.Контактний телефон: (056) 912-11-96; електронна пошта: mahdalynivske@legalaid.dp.ua.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103 (цілодобово та безкоштовно)