назад

Захисники України взяли участь у роботі мобільного пункту консультування

golovna

Військовослужбовці військової частини А1519, що в місті Дубно, з самого початку подій на сході України стали на захист Батьківщини. Служать вони там і досі. Ті, хто виконав завдання, повертаються на ротацію назад у частину.


Тому в цій військовій частині постійно працює мобільний пункт консультування, який відкрив Дубенський місцевий центр з надання БВПД. І це стало не тільки доброю традицією, але і певним моральним обов’язком перед військовими цієї частини – учасниками АТО.

 


2

Заступник начальника відділу центру Роман Дзецько  виступив з лекцією перед військовими, які зібралися в залі. Виступ стосувався пільг учасників бойових дій, які гарантує закон, механізмів їх реалізації та правового захисту. Надалось роз’яснення про право на безоплатного адвоката у разі порушення прав на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».


Працівники Дубенського місцевого центру роз’яснили основні права учасників АТО, порядок отримання земельних ділянок, медичного забезпечення тощо.  Висвітили у виступі фахівці центру й інформацію про діяльність Дубенського МЦ, ознайомили із реформуванням органів юстиції, довели інформацію про можливість отримання довідок з відкритих баз сервісів Мін’юсту, що викликало жвавий інтерес.


Після завершення лекції мобільний пункт консультування був проведений в окремому приміщенні, де військові зверталися до працівника центру з власними конкретними питаннями. 


4


В результаті було надана допомога з актуальних правових питань, що стосувалися виділення земельних ділянок і житла, медичного забезпечення. Учасники заходу отримали методичну літературу та інформаційно-роз’яснювальний матеріал щодо роботи системи БПД.


Довідково. За детальним порядком отримання безоплатної вторинної правової допомоги учасники АТО можуть звернутися до Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б (район «5-та школа», поруч з міською поліклінікою) або за телефонами (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03,(095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 09:00 до 18:00).