назад
06.09.18

Захист дітей від домашнього насильства

У грудні 2017 року Верховною Радою України прийнято два основних закони щодо захисту від домашнього насильства, а саме: «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» та «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Насильство у сім’ї залишається поширеним явищем, як в Україні, так і за кордоном. За даними ООН, кожна третя жінка у світі потерпає від цього негативного явища.

5 вересня 2018 року з метою попередження випадків домашнього насильства, працівниками Тальнівського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД проведено правопросвітницький захід у Тальнівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради.

Вихованців поінформовано про види та форми насильства, способи захисту себе та своїх рідних від домашнього насильства. Обговорено види покарань за вчинення домашнього насильства, роз’яснено поняття «терміновий» та «заборонний припис».

Під час заходу поширено інформаційні матеріали та розміщено плакат на тему: «Захисти права дітей та їхнє майбутнє».