назад

Захист прав громадян у сфері житлово-комунальних послуг

Міністерством юстиції України в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується інформаційна кампанія «Я маю право на чесну платіжку».

18 жовтня відбулася робоча зустріч працівників Смілянського місцевого центру з надання БВПД з працівниками Шполянського районного відділу державної виконавчої служби та державним реєстратором Лип’янської сільської ради.

Обговорено питання щодо захисту прав громадян у разі отримання ними платіжки з завищеною вартістю послуг з постачання теплової енергії. Адже, оплата за комунальні послуги повинна бути розумною, обґрунтованою та не порушувати права населення.

Проаналізовано випадки встановлення органами місцевого самоврядування тарифів без урахування граничних цін на послуги з постачання теплової енергії.

У разі порушення прав необхідно:

  • перевірити інформацію на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування про здійснення перерахунку тарифів відповідно до рішення Уряду України (не пізніше 1 вересня 2019 року);
  • звернутись на Урядову гарячу лінію за номером 1545 та повідомити про невиконання органом місцевого самоврядування перерахунку тарифів на послуги;
  • завантажити зразок вимог на сайті Міністерства юстиції України та звернутися до постачальника для перерахунку вартості зазначених послуг на опалювальний сезон 2019/2020 років.