назад

Захист прав людей з інвалідністю

invalids help 3Захист прав людей з інвалідністю – один із важливих напрямків роботи працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги. На жаль, проблем у людей з особливими потребами залишається багато, а реальний рівень їх інтеграції в суспільство є незадовільним. Тому фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги регулярно проводять правоосвітні заходи та консультування.

17 та 24 квітня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Вовнюк Олена провела семінар на базі Центру підвищення кваліфікації для представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та працівників районних управлінь соціального захисту населення, що опікуються інвалідами, особами з обмеженими можливостями, одинокими непрацездатними громадянами похилого віку Житомирської області.

Під час семінару начальник відділу розповіла про безоплатну правову допомогу. Наголосила на тому, що у разі, якщо соціальні пільги та гарантії, які передбачені для таких вразливих категорій громадян, не забезпечуються відповідними органами та посадовими особами, то особи з обмеженими можливостями, одинокі та особи похилого віку можуть звернутись за захистом порушених прав. Олена Вовнюк розповіла про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також яким є порядок звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо зупинилась на можливості отримати адресну правову допомоги, тим хто за станом здоров’я не може особисто звернутися до місцевого центру чи бюро.

invalids help 1 invalids help 2
invalids help 4 invalids help 5
invalids help 6 invalids help 7