назад

Захист прав людей з інвалідністю

IN1Захист прав людей з інвалідністю – один із важливих напрямків роботи для місцевих центрів та бюро правової допомоги. На жаль, проблем у людей з особливими потребами залишається багато, а реальний рівень їх інтеграції в суспільство є незадовільним. Тому фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги регулярно проводять правоосвітні заходи та консультування.

23 лютого головний спеціаліст Овруцького бюро правової допомоги Марина Ковальчук відвідала стаціонарне відділення по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян похилого віку при Овруцькому територіальному центрі, що знаходиться в с. Нові Велідники.
Під час зустрічі головний спеціаліст наголосила на тому, що у разі, якщо соціальні пільги та гарантії, які передбачені для таких вразливих категорій громадян не забезпечуються відповідними органами та посадовими особами, то особи з обмеженими можливостями, одинокі та особи похилого віку можуть звернутись за захистом порушених прав. Марина Ковальчук розповіла про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також яким є порядок звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо зупинилась на можливості отримати адресну правову допомоги, тим хто за станом здоров’я не може особисто звернутися до місцевого центру чи бюро.IN2
27 лютого на базі Лугинського районного центру зайнятості за участі працівників Лугинського бюро правової допомоги проведено лекцію присвячену проблематиці працевлаштування інвалідів, захисту їх прав.
Працівники бюро було розповіли про безоплатну правову допомогу, детально зупинились на головних законодавчих змінах. Після правопросвітницької лекції усі присутні отримали фахові юридичні консультації.

IN3

{module Коростенський МЦ}