назад

Захист прав осіб з обмеженими можливостями

UTOS 228 лютого 2018 року працівники Нововолинського бюро правової допомоги у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» в приміщенні Нововолинської міськрайонної первинної організації УТОС провели захід для осіб з особливими потребами.

Захід був спрямований на роз’яснення питань соціального захисту осіб з інвалідністю, отримання ними пільг, реалізацію та захист їх прав, запобігання дискримінації інвалідів в Україні.

UTOS 1

Присутнім була надана інформація про систему безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснена різниця між первинною і вторинною правовою допомогою та які послуги включає кожна із них, окреслено категорії населення, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також порядок звернень до місцевих центрів з надання БВПД.

У ході зустрічі фахівці бюро правової допомоги роз’яснили положення Конвенції про права осіб з інвалідністю. Увагу присутніх зосереджено на основних принципах цього міжнародного договору, мета якого полягає в заохоченні, захисті й забезпеченні повного здійснення всіма інвалідами всіх прав людини й основоположних свобод.

UTOS

Під час заходу присутні мали можливість отримати відповіді на запитання, які їх турбували, зокрема, стосовно права на першочерговий прийом осіб з інвалідністю в державних установах, оформлення спадщини та вчинення нотаріальних дій.

Учасникам зустрічі роздано інформаційні буклети «Безоплатна правова допомога в Україні» та «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник».

В приміщенні Нововолинської міськрайонної первинної організації УТОС розміщено інформаційний плакат «Обмежені можливості не обмежують прав».

Довідково:

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, буд. 14, тел. (03344) 4-48-14, е-mail: novovolynske@legalaid.lt.ua