назад
06.04.18

Захист прав осіб з обмеженими можливостями

zoi3

Наприкінці березня 2018 року начальник відділу «Драбівське бюро правової допомоги» Юлія Тарановська зустрілася з особами з обмеженими можливостями в будинку інвалідів в селі Великий Хутір Драбівського району.

Захід був спрямований на роз’яснення питань соціального захисту осіб з інвалідністю, отримання ними пільг, реалізацію та захист їх прав, запобігання дискримінації інвалідів в Україні.

Присутнім була надана інформація про систему безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснена різниця між первинною і вторинною правовою допомогою та які послуги включає кожна із них, окреслено категорії населення, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також порядок звернень до місцевих центрів з надання БВПД.

Окремим питанням виділено пільги особам з інвалідністю. Фахівець бюро довела до відома присутніх порядок отримання санаторно-курортного лікування, технічних засобів реабілітації (інвалідних візків, протезування тощо) та роз’яснила з якими документами і куди треба звернутись для реалізації вищевказаних пільг. Обговорили, також, отримання інших пільг, а саме безоплатне отримання ліків за Урядовою програмою «Доступні ліки» тощо.

Під час зустрічі присутні мали можливість отримати відповіді на запитання, які їх турбували, зокрема, стосовно права на першочерговий прийом осіб з інвалідністю в державних установах, оформлення спадщини.

Також, проінформовано про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!», поширено інформаційні матеріали, візитки бюро та буклети з соціально-правових питань.