назад

Захист прав учасників бойових дій

При Сумській облдержадміністрації діє Координаційна рада з надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, на якій розглядаються нагальні проблемні питання захисників. На черговому засіданні була присутня й заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва.

Під час засідання розглядалися такі питання як безкоштовне харчування дітей учасників АТО в закладах освіти Сумської області, пенсійне забезпечення військовослужбовців, фінансова підтримка громадських організацій учасників АТО (ОСС), а також отримання земельних ділянок під особисте селянське господарство, садівництво та городництво.

Варто зазначити, що за період з 1 січня по 1 жовтня 2019 року до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області звернулося 270 осіб, які є учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей. Зареєстровано 294 звернення про надання БВПД, з них отримано 104 юридичні консультації та 190 рішень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.