назад
09.08.17

Захист прав військових та учасників АТО – один з напрямів співпраці державних установ

01 1З метою співпраці в наданні правової допомоги військовослужбовцям, ветеранам, учасникам АТО, 07.08.2017 року, директор Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анатолій Руденко та начальник відділу правопросвітництва  взаємодії з суб’єктами надання БППД Володимир Світановський провели робочу зустріч з військовим комісаром Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату Олександром Балабухою.
Під час зустрічі Анатолій Руденко ознайомив комісара з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», звернув увагу на категорії осіб, які мають право на таку допомогу та зосередив особливу  увагу  на порядок звернення до місцевого центру учасників АТО, яким правова допомога надається у разі порушення їхнього права на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 
02 1
 
Володимир Світановський звернув увагу комісара на ті проблемні питання, з якими звертаються учасники бойових дій до Олександрійського місцевого центру з надання БВПД,  а це в більшості  питання виділення земельних ділянок та виплати разової грошової допомоги. Володимир Світановський  також повідомив про співпрацю  з ГО «Українці разом» щодо оформлення заявок на отримання соціальних карток учасника АТО, які вручають учасникам АТО фахівці  місцевого центру.
Військовий комісар подякував за проведену зустріч та роботу, яку проводить центр по захисту прав військовослужбовців, учасників АТО та запевнив, що фахівці Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату  завжди готові до співпраці.
До Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18,  тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.