назад
21.03.17

Захист прав вимушено переселених осіб через систему БВПД

OkM 170321 2020 березня 2017 року заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген МОРОЗ провів консультативно-роз’яснювальну зустріч із внутрішньо переселеними особами з зони проведення АТО. Захід проходив у примішенні Управління соціального захисту населення Великописарівської районної державної адміністрації на тему: «Захист прав через систему безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД)».

Євген МОРОЗ розповів про мету роботи Великописарівського бюро правової допомоги — посилення правової спроможності територіальних громад. Однак соціально незахищеним категоріям осіб, у тому числі й переселенцям, надають і безоплатну вторинну правову допомогу з будь-яких питань, яка включає складання процесуальних документів та представництво в суді.

OkM 170321 21

«До того ж у бюро громадяни мають доступ до електронних сервісів Мін’юсту. Приміром, можна онлайн подати заяву про одруження чи отримати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно. Тим, хто не має навичок користування комп’ютером, допоможемо. Зазначимо, що усі сформовані електронною системою документи мають таку ж юридичну силу, як і їхні паперові аналоги з підписом і печаткою реєстратора», – додав він.

Присутніх цікавили питання отримання пенсії переселенців які зареєстровані та проживають на непідконтрольній території, а також ті що виїхали до Російської Федерації, але реєстрацію місця проживання не змінили.

 

Адреса Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Ярослава Мудрого, 1, т. (05457) 5-15-20.