назад
28.02.17

«Захист своїх прав потребують не тільки дорослі, але і діти…»

KoM 2017 28 02 Buryn komunalnyj zaklad«Діти – це наше майбутнє, і про них  потрібно дбати та навчати їх захищати свої права!», – з цього твердження розпочався робочий тиждень працівників Буринського бюро правової допомоги. 27 лютого працівники бюро  завітали до комунального закладу «Буринський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» для проведення правопросвітницького заходу «Знай свої права».

Учасниками заходу були працівники та клієнти закладу – діти з обмеженими можливостями. Заступник начальника  бюро правової допомоги Віта ЗАЄЦЬ  роз’яснила присутнім про те, що кожна особа може отримати юридичну консультацію, тобто безоплатну первинну правову допомогу, з усіх правових питань у бюро правової допомоги. Також окремі категорії осіб, які зазначені у Законі України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на вторинну правову допомогу, а саме – малозабезпечені, люди з обмеженими можливостями, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та ін.

KoM 2017 28 02 Buryn komunalnyj zaklad1

З січня 2017 року розширено коло осіб, які мають право на таку допомогу, тепер, це право мають – внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій; особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни». Відтепер особистий дохід громадянина, який звернувся за вторинною правовою допомогою не має перевищувати двох прожиткових мінімумів, також враховується тільки дохід особи, яка звернулася, а не сім’ї, як то було раніше.  Головний спеціаліст відділу Марія БОНДАРЕНКО в інтерактивній бесіді ознайомила присутніх дітей з їх правами та детально розповіла про шляхи захисту у разі їх порушення. Після розповіді, всім присутнім були надані інформаційні матеріали про роботу бюро з контактами, а дітям роздані солодощі, принесені працівниками бюро. В свою чергу, діти віддячили працівникам бюро гарним настроєм та посмішками.


KoM 2017 28 02 Buryn komunalnyj zaklad2 

Довідково:

Буринське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

м. Буринь, площа Першотравнева, 20

тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Е-mail:burynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України: 0 800 213 103