назад

Захист та турбота за жителів Гуляйпільської громади

У минулому році перед працівниками відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги постало питання щодо доступу до правосуддя малозабезпеченим  верствам населення. Проблема полягає у тому, що не всі категорії громадян мають можливості захистити свої права у судовому порядку так, як не мають фінансової спроможності на сплату судового збору.

Намагаючись вирішити дану проблему, заступник начальника Гуляйпільського бюро Ольга Куторницька ініціювала робочу зустріч із міським головою Гуляйпільської Об`єднаної територіальної громади Сергієм Ярмаком та адвокатом, що співпрацює із системою безоплатної правової допомоги, Олександром Яковенком. На зустрічі обговорювалось нагальне питання затвердження «Програми у сфері надання допомоги зі сплати судового збору малозабезпеченим верствам населення Гуляйпільської міської територіальної громади на 2020 рік».

Позитивне рішення не довелось довго чекати. Вже 29 січня 2020 року на 38 сесії VII скликання Гуляйпільська міська рада затвердила «Програму зі сплати судового збору малозабезпеченим верствам населення Гуляйпільської Об`єднаної територіальної громади на 2020 рік». Дана програма націлена на допомогу громадянам, які звертаються до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» та фактично мають право на отримання вторинної правової допомоги, але не мають коштів на сплату судового збору.

Таким чином, на підставі спільної роботи Гуляйпільського бюро правової допомоги та депутатів Гуляйпільської міської ради на чолі з Сергієм Ярмаком, малозабезпечені жителі Гуляйпільської ОТГ зможуть захистити свої порушені права у судовому порядку, що, у деяких випадках, є єдиною можливістю на відстоювання гарантованих Конституцією прав.

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел. адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid. zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  ел. адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Відділ «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).