назад
14.03.17

Захисти себе від інтернет-шахраїв

20170313 151753

 Не є секретом, що люди, охочі нажитися на довірливості оточуючих, існували у всі часи. По мірі популяризації віртуальних мереж з’явилося і почало набирати обороти інтернет-шахрайство: з кожним днем розробляється все більше хитромудрих (а іноді і досить простих, але дієвих) схем, за допомогою яких зловмисники дурять довірливих і необережних користувачів.

13 березня 2017 року Анастасія Гречка,  фахівець Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД, провела правопросвітницький захід для підлітків у профілактичному громадському центрі «Lighthouse» на базі БО «Світло надії» з питань запобігання шахрайства через інтернет мережу.

 «В сучасних умовах покупки через інтернет-магазини стали невід’ємною частиною життя практично кожного. Однак деякі недобросовісні особи, користуючись довірою покупців шляхом введення в оману, отримують кошти. Знайти таких шахраїв надзвичайно складно» – зазначила юрист.

Анастасія Гречка також наголосила, щоб захистити себе та попередити ризик бути обманутим слід дотримуватись певних рекомендацій: 1) вивчайте повну інформацію про товар та відгуки про нього; 2) не розголошуйте конфіденційні банківські дані; 3) зустрічайтесь з продавцем і особисто передавайте гроші; 4) перевіряйте товар перед тим як віддати за нього гроші; 5) особисто перевіряйте баланс, якщо чекаєте оплату на банківську картку; 6) якщо товар в іншому місті, користуйтесь доставкою товару з після оплатою та можливістю повернення.

По завершенню заходу його учасники переглянули відеоролик про безпечні покупки через інтернет.

Крім того, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).