назад

Захистимо Ваші права спільними зусиллями

фото для анонсуВпродовж літнього періоду з ініціативи регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) (European Union Advisory Mission (EUAM) проводилась робота з організації підготовки інформаційного буклету, мета якого – поширення серед населення Львівщини інформації про повноваження деяких офіційних структур, до яких часто звертаються мешканці не за адресою, оскільки мають хибне розуміння їх компетенції.

Маркус Ролофс (Marcus Rolofs)  – радник/тренер з питань верховенства права КМЄС, відмітивши високий рівень поінформованості громад Львівщини про можливість отримання безоплатної правової допомоги та інформації про основні реформи уряду, звернув увагу на те, що все одно має місце нерозуміння громадянами повноважень окремих органів влади і це призводить до негативних наслідків як для самих заявників, в частині термінів розгляду, так і для працівників цих органів, які змушені перескеровувати звернення до компетентних органів.

Так виникла ідея зробити крок для покращення ситуації і розпочати з малого – розробки інформаційного буклету, який би допоміг простій людині розібратись в питанні пошуку повноважного органу, який може вирішити його правову проблему.

Участь у підготовці інформаційного буклету взяли представники тих структур, про яких йтиме мова у буклеті:

  • Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області;
  • Прокуратури Львівської області;
  • Головного управління Національної  поліції у Львівській області;
  • Управління забезпечення прав людини Національної поліції України;
  • Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

 «50-60 тисяч буклетів із зазначеної теми буде непоганим вкладом у сприяння поширення інформації про ваші структури на Львівщині», – наголосив Маркус Ролофс.

За результатом обговорення було прийнято спільне рішення щодо формату, об’єму інформації, тиражу, місць та термінів розповсюдження інформаційних буклетів.

Буклет містить лаконічну і доступу інформацію щодо питань які належать до компетенції зазначених структур, а також щодо тих питань, які не відносяться до їх повноважень.

Місцями розповсюдження визначено: Самбір – 7 000 прим., Старий Самбір – 8 000 прим., Турка – 5 000 прим., Дрогобич – 10 000 прим., Борислав – 4 000 прим., Стрий – 6 000 прим., Сколе – 5 000 прим., Жидачів – 7 000 прим., Миколаїв – 6 000 прим. Всього 58 000 прим.

Кожна група буклетів на локацію має контактну інформацію (телефон та адресу) про те, де мешканцям найзручніше можна отримати юридичну допомогу.

Розповсюдження інформаційних буклетів розпочнеться з 01.09.2017 і буде тривати впродовж 3 місяців силами розробників буклетів та з допомогою їх партнерів.

Надіємось, що наші спільні зусилля допоможуть мешканцям Львівщини якнайкраще вирішити свої правові проблеми.

Нагадаємо, за детальною інформацією звертайтесь у  Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).