назад

Закарпатські адвокати допомогли відновити особам втрачені документи

passport    До Ужгородського місцевого центру звернулося двоє осіб зі схожими ситуаціями: їм необхідно було відновити втрачені документи, свідоцтво про народження та паспорт громадянина України. Оскільки в обидвох випадках були відсутні документи, що посвідчують особу, громадяни не могли просто звернутися до відповідних органів і отримати нові документи – потрібна була кваліфікована правова допомога.

    Так, в одному з випадків Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав доручення адвокату Сергію Ільницькому. Протягом десяти днів йому вдалося отримати необхідні для клієнта документи – свідоцтво про народження та паспорт громадянина України.

    В іншому випадку безоплатну вторинну правову допомогу клієнту надав адвокат Борис Талапа – за його допомоги вдалося відновити втрачені документи клієнтки і отримати свідоцтво про народження. Вдячна клієнтка надіслала до Ужгородського місцевого центру з надання БВПД лист-подяку за отриману якісну та своєчасну правову допомогу.

Нагадаємо, що право на адвоката за рахунок держави мають:

– Малозабезпечені особи – ті, чий середньомісячний сукупний сімейний дохід нижчий за суму прожиткового мінімуму (наразі це – 1 330 грн на одну особу);

– Інваліди;

– Ветерани війни (учасники бойових дій, у т. ч. учасники АТО);

– Члени сімей загиблих у воєнних діях;

– Особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;

– Діти-сироти, безпритульні діти, а також ті, хто позбавлений батьківського піклування;

– Іноземці, особи без громадянства та біженці, які перебувають під юрисдикцією України.

Отримати кваліфіковану правову допомогу можна, звернувшись до одного з місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Ужгородський місцевий центр: 88017, м.Ужгород, вул.Загорська, 51

Мукачівський місцевий центр: 89600, м.Мукачево, вул.Горького, 25

Хустський місцевий центр: 90400, м.Хуст, вул.Карпатської Січі, 53а

    Крім того, зателефонувавши за єдиним в Україні номером – 0-800-213-103 – можна повідомити про затримання (себе чи своїх родичів), а також уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.