назад

Закон «Про амністію» та відкриття бюро правової допомоги – ключові теми під час зустрічі з «умовно-засудженими»

03.08.2016 - zasydgeniТретього серпня Новоград-Волинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з кримінально-виконавчою інспекцією та Новоград-Волинським місцевим центром з надання БВПД провели чергову зустріч із особами засудженими до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

У ході зустрічі умовно-засудженим роз’яснили положення Законодавства України про поняття повторності злочину, про негативні наслідки невиконання угод у кримінальному провадженні та вчинення нових злочинів під час іспитового терміну.
Серед іншого, інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру Віталій Радзивіл розповів про застосування Закону України «Про амністію», який найближчим часом має бути введеним у дію.
Присутніх цікавили питання порядку звернення до суду для можливості застосування амністії, а також наслідки її застосування для засуджених, для прикладу – неможливість повторно використати право на амністію протягом 10 років та неможливості уникнути матеріальної відповідальності за цивільними позовами у кримінальному провадженні.
Окремо інтегратор зазначив основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповів про відкриття бюро правової допомоги, що розширить межі доступу до безоплатної правової допомоги, порядок доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Також розповсюдив інформаційні буклети про діяльність місцевих центрів з надання БВПД у Житомирській області.