назад

Закріплення співпраці задля правової інформованості

OkM 180809  01Охтирський місцевий центр з надання БВПД та Охтирський місцевий територіальний центр соціального обслуговування населення об’єднали зусилля з метою підвищення правової свідомості та інформування громадян щодо використання та захисту їх прав у повсякденному житті, уклавши Меморандум про співпрацю.

Меморандум підписали директор Охтирського МЦ з надання БВПД Тамара Козир та директор Охтирського місцевого центру соціального обслуговування населення Ігор Гутін.

OkM 180809 02

OkM 180809  03

Основним завданням такої співпраці є забезпечення можливостей доступу громадян до правосуддя шляхом надання безоплатної вторинної правової допомоги. Сторони домовилися активно співпрацювати у сфері правопросвітництва шляхом проведення таких спільних заходів як тематичні семінари та зустрічі, відповідно до затвердженого графіку.

Тож, проведено інформаційний семінар щодо зняття з реєстрації у судовому порядку. Юристка Охтирського МЦ з надання БВПД Марина Лапоног розповіла: «Визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням/позбавлення особи права користування жилим приміщенням та зняття з реєстрації подається у порядку цивільного судочинства до районних, районних у містах, міських та міськрайонних судів за місцем знаходження жилого приміщення».

OkM 180809 04

Для того щоб звернутися до суду щодо зняття особи з реєстрації необхідно сплатити судовий збір. «Зняття з реєстрації може бути здійснене на підставі рішення суду виключно про :

       Позбавлення права власності на житлове приміщення;

       Позбавлення права користування житловим приміщенням;

       Визнання особи безвісно відсутньою;

       Оголошення фізичної особи померлою », – додала вона.

Крім того, Марина Лапоног наголосила на тому, що припинення сімейних відносин та розірвання шлюбу не позбавляє права користування житлом та не є підставою для зняття з реєстрації місця проживання. Але, коли особа, яка більше одного року відсутня у займаному приміщенні без поважних причин, є підставою для визнання втрати права на користування житлом.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (0544
6) 4-22-23

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,  

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.