назад

Залучено партнерів для поширення інформації про можливість отримати безоплатну правову допомогу

DSC 01066 квітня 2016 року з метою поширення інформації щодо реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу серед громадян, які проживають у віддалених населених пунктах начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін зустрілися із співзасновником ТОВ «АТП-Відродження» Катериною Карповою.

ТОВ «АТП-Відродження» з 2005 року здійснює регулярні транспортні перевезення мешканців 45 населених пунктів Борзнянського , Ічнянського , Ніжинського районів. У ході спілкування працівники центру проінформували працівників товариства про систему безоплатної вторинної правової допомоги, окреслили механізми роботи місцевого центру та звернули увагу на можливість отримання безоплатної правової допомоги кожному, хто її потребує. Катерина Карпова зауважила, що більшість громадян, які користуються послугами «АТП –Відродження», проживають у сільський місцевості, тому інформація про діяльність Ніжинського місцевого центру, перелік послуг, адреса та контактні телефони є для них корисною інформацією. Серед пасажирів завжди є особи або члени їх сімей, що відносяться до категорій соціально незахищених осіб та мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Залучення працівників товариства (водіїв та кондукторів) дасть можливість розмістити в кожному рейсовому автобусі, а також на зупинках віддалених населених пунктів інформаційні матеріали про діяльність Ніжинського місцевого центру, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на отримання такої допомоги та буклети про безоплатну правову допомогу із зазначенням контактного телефону та адреси розміщення місцевого центру. Активна громадська позиція Катерини Карпової з самого початку створення товариства була спрямована не тільки на розширення мережі автобусних маршрутів, але й на підвищення якості обслуговування пасажирів та врахування інтересів людей, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Позитивними прикладами небайдужості до проблем громади є: безоплатне перевезення хворих з хронічною недостатністю нирок, що мають через день приїздити до Ніжинської районної лікарні для проходження життєво необхідних процедур; пільгове перевезення вчителів та учнів Ніжинського району із сіл, де відсутні/ліквідовані навчальні заклади, до населених пунктів, де школи функціонують; волонтерська допомога – передано автобус у користування для воїнів АТО, які були задіяні під час бойових дій під Волновахою.
Результатом зустрічі є домовленість про взаємодію та розповсюдження інформації про реалізацію права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також накреслені подальші кроки тісної співпраці між місцевим центром та ТОВ «АТП-Відродження» .DSC 0117DSC 0109DSC 0113DSC 0114