назад

Заняття з правознавства для пенсіонерів в «Університеті третього віку» проводить Третій одеській місцевий центр з надання БВПД

uni pensioneri20 лютого 2017 року на запрошення КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м. Одеси», директор Третього одеського місцевого центру з надання БВПД Алла Лавренюк прийняла участь в урочистому відкритті факультету «Правознавство та соціальний захист».

З 2014 року в даній установі успішно реалізується інноваційний проект «Університет третього віку». В рамках цього проекту проводяться просвітницькі та навчальні курси для громадян похилого віку, які знаходяться на обліку в територіальному центрі, з метою підтримання їхньої соціальної та інтелектуальної активності.

Протягом заходу, директор Центру Алла Лавренюк та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Центру Олена Осадча розповіли присутнім історію та становлення соціальної справедливості в Україні та світі, зазначивши, що на міжнародному рівні Всесвітній день соціальної справедливості відзначається з 2009 року, в Україні – з 2012.

uni pensioneri 1

uni pensioneri 2

Так, 04 листопада 2011 року Президент України, з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості, необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегії,  спрямованих на її забезпечення, встановив День соціальної справедливості, який проводиться щороку 20 лютого.

Крім того, в рамках даного заходу, особливу увагу було приділено питанню діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема розширенню кола суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Станом на теперішній час, Центром налагоджено тісну співпрацю з КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м. Одеси», та в рамках проекту «Університет третього віку» Центром будуть проводитись правопросвітницькі заходи для слухачів факультету «Правознавство та соціальний захист», відповідно до затвердженої програми.


Довідково.

Навчання людей похилого віку – інноваційний проект, який впроваджується в Україні з 2014 року. Сьогодні концепція навчання протягом усього життя прийнята і здійснюється в більшості розвинених країн світу. Це сприяє вирішенню проблем людей старшого віку, поліпшення якості їх життя і збереженню їх життєвої активності.

Так, в Одесі в рамках впровадження програми активного довголіття успішно функціонує «Університет третього віку». Основними завданнями надання даної послуги є організація і проведення заходів для людей похилого віку. Надання соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку» забезпечується територіальними центрами, які керуються рішеннями та наказами Міністерства соціальної політики України.

Детальніше про процес навчання для пенсіонерів та адреси територіальних центрів соціального обслуговування можна прочитати тут.



 ——————————————————————————————–

Третій одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Адреса: вул. Отамана Головатого, 1, м. Одеса, Україна, 65003

Електронна адреса: odesa3.odesa@legalaid.gov.ua

Скайп: legalaid_odesa3

Телефон: (048) 723-19-09, (048) 723-19-29