назад
27.02.18

Запобігання насильству в сім’ї обговорили під час робочої зустрічі

654321234567876543й234527 лютого директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олегом Трейтяком та представником Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталією Куліковою провели робочу зустріч щодо організації круглого столу на тему: «Запобігання насильству в сім’ї».

Нагадаємо, що з 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (опубліковано в газеті «Голос України» №4 (6759), яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Із внесеними законодавчими змінами право на всі види БВПД отримали й особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Центри отримали нові повноваження щодо роботи із цією категорією, які полягають у:
– Забезпеченні надання безоплатної правової допомоги постраждалим особам, у тому числі на базі загальних та спеціальних служб підтримки постраждалих осіб;
– Взаємодії із іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;
– Звітування про результати здійснення повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Також, під час зустрічі сторони обговорили важливість проведення даного заходу в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО».

За правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.