назад
28.05.19

Запобігання проявам корупції у системі БПД – в полі зору Координаційного центру

28.05korВчинення пов’язаних з корупцією правопорушень посадовими особами системи безоплатної правової допомоги є неприпустимим. Це тверда позиція Координаційного центру з надання правової допомоги.

«Серед цінностей, які сповідує команда системи безоплатної правової допомоги – прозорість, підзвітність, довіра наших клієнтів та партнерів. Для мінімізації корупційних ризиків, виявлення фактів, які свідчать про корупцію, а також їх усунення та попередження ми створили «антикорупційну» лінію (044) 364 17 47. Гарантую об’єктивний та неупереджений розгляд кожного звернення», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Відділ запобігання корупції Координаційного центру перевірив дотримання посадовими особами системи БПД вимог Закону України «Про запобігання корупції» в частині фінансового контролю. Про кожне з порушень повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції для прийняття рішень та відповідного реагування.

Рекомендуємо звернути увагу на те, що у разі звільнення посадової особи юридичної особи публічного права за переведенням з одного територіального відділення Координаційного центру з надання правової допомоги і прийняття на роботу в інше відділення (регіональний центр, місцевий центр) наступного робочого дня, звільнення не вважається припиненням діяльності, а тому подавати декларацію немає необхідності.

Наприклад, особа звільнена наказом місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги від 05.04.2019 з 05.04.2019, а наказом від 06.04.2019 її призначено на посаду в Координаційний центр або регіональний центр з надання БВПД.

Звертаємо увагу, що у разі суттєвої зміни в майновому стані суб’єкта декларування, а саме – отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року ( 1921 грн. (96050 грн.), зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Ця інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Отримати консультації щодо декларування можна звернувшись до відділу запобігання корупції Координаційного центру з надання правової допомоги за номером 044 364-17-47 або на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube