назад

Запорука якісної роботи системи БПД- ефективна співпраця адвокатів, правоохоронців та юристів центрів з надання БВПД

1

Сьогодні,16 травня у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області, ніде яблуку впасти. Усі присутні зібрались тут задля участі у спільному семінарі-нараді, працівників та партнерів системи БПД а також адвокатів, що надають БВПД, на тему: «Актуальні питання діяльності системи БВПД області у 2019 році. Покращення взаємодії та результативності. Обмін досвідом»

Традиційно, розпочав семінар-нараду директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк, який гостинно зустрів учасників заходу та подякував присутнім за активну роботу над вдосконаленням системи БПД та підвищенням якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2

Участь у семінарі взяли працівники системи БВПД Рівненщини, голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко, адвокати котрі надають БВПД та представники Інституту сімейних радників.

3

Не достатній рівень правосвідомості українського суспільства- виклик, що сьогодні стоїть перед системою БПД. Одним з найефективніших методів правопросвітництва залишається якісно- надана безоплатна правова допомога, особам які її потребують. Тому питанню створення моделі управління якістю на грунті співпраці адвокатури та системи БПД було приділено значну увагу під час семінару-наради.

4

Зокрема голова Ради адвокатів Рівненської області Сергій Удовиченко, розповідав про необхідність постійно піднімати кваліфікаційний рівень адвокатів, в тому числі освоюючи роботу в електронних сервісах.В свою чергу, директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк наголосив на потребі вибудовувати спільно механізм моніторингу якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.

5

Минулоріч на Рівненщині свою роботу розпочали сімейні радниці. За сім місяців, до них вже звернулась не одна сотня громадян. Кожен з них приходив зі своєю історією, своєю бідою, своїм болем. Хоча часто сімейні радники виконують місію більше психолога: слухають, співчувають, заспокоюють, радять. Проте не рідко, люди які до них звертаються потребують саме кваліфікованої юридичної допомоги, особливо коли це стосується теми домашнього насильства.

6

Окрім того, під час заходу працівники місцевих центрів та бюро а також адвокати обмінялись набутим досвідом та кращими практиками надання правової допомоги. Зокрема мова йшла про роботу фронт-офісів, проведення правопросвітницьких заходів.

7

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Микола Павлюк детально зупинився на механізмах, які забезпечують надання якісної правової допомоги населенню, а це робота з електронними сервісами, контроль та систематизація основних показників діяльності центрів, дотримання виконавської дисципліни . Адже працівники системи БПД у своїй діяльності зорієнтовані лише на позитивний результат- захист прав громадян.

71

72

Також з нагоди Дня вишиванки, який щорічно відзначається у третій четвер травня, працівники системи надання БВПД Рівненщини долучилися до флешмобу «Прийди на роботу у вишиванці».

111

рцсмцрмц