назад

30 жовтня 2015 року в Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області відбулося чергове засідання Керівної ради, на якій розглядалися нагальні питання, які виникають як у адвокатів, так і у працівників місцевих центрів.

На засіданні Керівної ради Чистий В.О. – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Миколіївській області ознайомив членів Керівної ради та запрошених на засідання начальників відділів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами місцевих центрів з Методичними рекомендаціями щодо прийняття і перевірки актів надання безоплатної вторинної правової допомоги, розробленими Регіональним центром та затвердженими наказом РЦ з НБВПД у Миколаївській області від 09.10.2015 № 48-о «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо прийняття і перевірки актів надання безоплатної вторинної правової допомоги». Також довів інформацію щодо звітування з передавання актів НБВПД від місцевих центрів до Регіонального центру з НБВПД станом на 28 жовтня 2015 року.

Розглядалося також питання щодо підстав припинення надання безоплатної вторинної правової допомоги та заміна адвокатів, які надають БВПД, передбачених Законом України «Про безоплатну вторинну правову допомогу» від 02.06.2011  № 3460-VІ (статті 23 та 24 Закону), а саме:

–  підстави для скасування доручення;                                                   

– заміна адвоката у разі, коли клієнт відмовляється від адвоката;

– компетенція Регіонального та місцевих центрів щодо прийняття рішення про припинення (скасування) доручення адвокату;

– умови повідомлення Регіонального центру щодо скасування доручення та пакет документів, який необхідно надавати.

Інформацію з зазначеного питання надавав начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олійник М.М.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації  Сандул В.М. відзначив, що висвітлення роботи місцевих центрів на сайтах є одним з пріоритетних напрямків їх роботи. Удосконалення зазначеної роботи також обговорювалося на засіданні Керівної ради.

Значну увагу голови та членів Керівної ради було приділено обговоренню господарських питань місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: виділення коштів Координаційним центром з надання правової допомоги на вирішення питань з ремонту приміщень, придбання програмного забезпечення для головних бухгалтерів, відшкодування витрат на відрядження з метою проведення виїзних прийомів, монтаж та обслуговування охоронно-пожежної сигналізації, протипожежного обладнання та інші.