назад

15722726 1235541593158093 1613740936 n

23 грудня відбулося засідання керівної ради в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області з директорами місцевих центрів з надання БВПД: Кременецького, Чортківського та Тернопільського. Серед запрошених — інтегратори та головні бухгалтери місцевих центрів. Обговорювали наступні кроки щодо планування діяльності центрів на 2017 рік в контексті децентралізації системи надання безоплатної правової допомоги.

На засіданні керівної ради розглянули та погодили проект регіонального плану надання БПД, проект плану діяльності РЦ та підпорядкованих йому МЦ, пропозиції щодо фінансування їх заходів, проект зведеного кошторису, проекти штатних розписів РЦ та підпорядкованих йому МЦ. Питання обговорювали із врахуванням вимог наказу Координаційного центру з надання правової допомоги від 30 листопада 2016 року № 193 “Про внесення змін до Порядку організації оперативного планування та моніторингу діяльності Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень”. На засіданні керівної ради також обговорили планування та затвердження плану керівної ради на 2017 рік.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області Ірина Хондогій проінформувала: “Регіональні плани надання БПД повинні враховувати заходи, які здійснюватимуться центрами з надання БВПД у співпраці з партнерами за наявності укладених меморандумів, угод про співпрацю, спільних планів дій тощо та із зазначенням внеску партнерів у грошовому чи натуральному вимірі”.

Заступник директора Регіонального центру Світлана Бандура доповнила, що Регіональні плани надання БПД та плани діяльності МЦ повинні зберегти основний об’єм заходів, які реалізовувалися протягом 2016 року, насамперед в частині забезпечення функціонування та подальшого розвитку мережі мобільних і дистанційних пунктів доступу до БПД.

Директор Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Гамбаль запропонувала продовжувати у 2017 році Скайп-консультування в бібліотеках та внести до плану роботи пункт “Забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до БПД в бібліотеках за допомогою скайп-зв’язку та залучення ОМС”.

15731339 1235541623158090 2030874354 n

Головний бухгалтер Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Оксана Оверко наголосила, що потрібно зважено та раціонально прорахувати обсяги видатків для проведення заходів, які заплановані у проектах планів на 2017 рік. Варто також зазначити, що потрібно здійснювати управління бюджетними коштами в межах встановлених бюджетних повноважень із забезпеченням ефективного, результативного, цільового та економного використання бюджетних коштів, безпідставного витрачання бюджетних коштів, не допускати порушень фінансово-бюджетної дисципліни.

Насамкінець директори місцевих та Регіонального центрів підвели підсумки погодити проекти річних планів діяльності РЦ та МЦ на 2017 рік та пропозиції щодо їх фінансування.

Витяг з протоколу № 9 засідання Керівної ради Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області.