назад

Засідання комісій у Охтирській міській раді

OhM 2016 11 22 depytaty 1На сьогодні «Програми  розвитку правової допомоги» вже прийнято у Великописарівському, Лебединському, Охтирському та Тростянецькому районах. Тому, щоб підтримати розвиток правової допомоги на місцевому рівні, було попередньо розроблено такий проект програми й для територіальної громади м. Охтирки.

Метою цієї «Програми» є розроблення та створення дієвого механізму надання правової допомоги всім верствам населення Охтирщини, здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які її  потребують.

Отже,  21 листопада відбулися бюджетна та правова комісії, доповідачем на яких з цього питання була Тамара КОЗИР. Під час засідання комісій, директор Охтирського МЦ розповіла про необхідність підвищення рівня правової культури та обізнаності під час захисту конституційних прав громадянина, а також розширення можливостей доступу осіб до безоплатної правової допомоги. «Важливість цієї програми полягає у забезпеченні розширення інституційних можливостей місцевих громад у галузі правової допомоги», – додала Тамара КОЗИР.

OhM 2016 11 22 depytaty 2Депутати поцікавилися, з якими питаннями найчастіше звертаються за консультаціями та скільки осіб уже звернулося до центру. Тамара КОЗИР повідомила: «На сьогоднішній день за консультаціями звернулося вже більше 2000 осіб. Щодо питань, то звертаються з будь-яких, але найчастіше з цивільних, соціальних та адміністративних».

OhM 2016 11 22 depytaty 3Депутати прийняли рішення про винесення проекту Програми розвитку надання безоплатної правової допомоги на розгляд сесії, що відбудеться 24 листопада поточного року.