назад

Застосування Конвенції про статус біженця

Застосування Конвенції про статус біженцяБіженці1

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області повідомляє про проведення Благодійним Фондом “Право на захист” за підтримки Агенства ООН у справах біженців та Координаційного центру з надання правової допомоги 18 листопада в готелі «Жорж» навчального тренінгу  для працівників місцевих центрів та адвокатів, які співпрацюють з Регіональним центром на тему: «Застосування Конвенції про статус біженця 1951 року та Протоколу до неї 1967 року у справах про відмову в наданні захисту шукачам притулку в Україні».

 Відкрив захід директор Регіонального центру Ігор Микитин, який привітав учасників та побажав аби навчальний тренінг був корисним в роботі та сприяв ефективному виконанню повноважень, покладених на систему безоплатної правової допомоги.

 Адвокатами та експертами Благодійного Фонду Наталею Гурковською та Остапом Тимчієм надано інформацію та модеровано дискусію з питань процедури визначення статусу біженця за Конвенцією про статус біженців 1951 року та Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» та особливостей оскарження рішень ДМС України про відмову у прийнятті заяви шукача притулку, оформленні документів для її розгляду, у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Адвокат Благодійного Фонду Антон Максимов поділився особистим позитивним практичним досвідом з розгляду в судах питань, пов’язаних з оскарженням рішень територіальних органів ДМС України та надав практичні рекомендації щодо специфіки ведення таких справ у судах.

Слід відзначити високий фаховий рівень тренерів Благодійного Фонду “Право на захист” щодо викладення інформації та глибокого аналізу судової практики з питань застосування Конвенції про статус біженця 1951 року та Протоколу до неї 1967 року у справах про відмову в наданні захисту шукачам притулку в Україні.

Завершився захід практичними заняттями, роботою в групах та врученням організаторами сертифікатів 28 учасникам  навчального тренінгу.