назад
14.09.18

Застосувавши медіацію, фахівці системи БПД не допустили розпалювання земельного конфлікту

1Олешківське бюро правової допомоги  тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування, і з появою ОТГ ефективність такої співпраці стає більш помітною, тим більше коли вдається вирішити конфлікт,  застосовуючи  альтернативний метод врегулювання спору.

2До Олешківського бюро правової допомоги звернувся голова Ювільнянської ОТГ Роман Пустовой, з якою укладений Меморандум про спільну діяльність та прийнято програму надання безоплатної вторинної правової допомоги, з проханням посприяти у вирішенні конфлікту, який розгорівся між пайщиками та орендарем.

З метою недопущення розпалювання земельного конфлікту в селі Ювілейне начальник Олешківського бюро правової допомоги Алла Кудря та інтегратор Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко провели загальні збори пайщиків (орендодавців) та представників орендаря.

Більше двох годин йшли переговори з приводу підписання додаткових угод до вже укладених раніше договорів оренди. Представники системи БПД Алла Кудря та Куценко 3Володимир робили правову оцінку кожному пункту додаткової угоди на відповідність вимогам діючого законодавства.

Точилися жваві дискусії, кожен з представників договірних сторін мав змогу висловити свою думку, поставити запитання опоненту та дати пояснення з того чи іншого пункту додаткової угоди.

В результаті переговорів за взаємними поступками представників сторін в дотримання вимог діючого законодавства фахівці системи БПД допомогли послабити напругу між орендодавцями та орендарем і скласти проект нової додаткової угоди, яка б врахувала інтереси пайщиків і орендаря.

Даний проект угоди був представлений пайщикам, які чекали в приміщенні Будинку культури. Представники орендодавця цей проект погодили і пізніше він був підписаний.

У зв´язку з позитивним вирішенням конфлікту за допомогою медіації аналогічні збори за ініціативи голови того ж ОТГ були проведені і в селі Щасливе.

Відтепер представники об´єднаних територіальних громад Олешківського району знають, до кого звертатися, аби не допустити розпалювання земельних конфліктів та врегулювати спори, минаючи довгі судові процеси.