назад
18.08.17

Заступник директора Координаційного центру відвідав Харківщину

17 серпня заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов перебував на Харківщині, де разом із заступником Міністра юстиції України Гією Гецадзе відвідали центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та провели прийом громадян.

Робочий візит розпочався з прийому громадян в Першому харківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Разом із заступником директора Координаційного центру та заступником Міністра юстиції, прийом провели директор Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка та начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Олександр Чурсін. Клієнти висловили подяку працівникам системи БПД та адвокатам за надану ефективну правову допомогу, яку вони вже неодноразово отримували у центрі.

2 KH

Цікавили ж їх питання у сфері цивільного права (здійснення права на спадкування, право власності та ін.); питання соціального забезпечення (отримання субсидій); земельного права, тощо.

«Через проблеми зі здоров’ям я пропустила строки прийняття спадщини. Тож я звернулася до центру і тут мені допомогли правильно скласти позов до суду. Рішенням суду збільшено строк прийняття спадщини, тож нині усе гаразд і я зможу отримати батькову спадщину, – розповіла свою історію харків’янка Людмила Сухаревська, – Наразі я безробітня, і мені було б дуже складно самостійно винайняти адвоката».

client

Гія Гецадзе подякував працівників місцевого центру за належну якість роботи, відзначивши задоволеність громадян організацією його роботи місцевого центру.

Цього ж дня Олександр Баранов та Гія Гецадзе дали інтерв’ю кореспонденту медіа-групи Об’єктив Оксані Зінковській (переглянути відео).

Крім того, в Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області відбулася прес-конференція за участі запрошених громадян, які отримали безоплатну правову допомогу. Участь у ній взяли також Олександр Баранов та Анатолій Бородавка, розповівши про основні результати роботи системи БПД впродовж 5-ти років по всій Україні та, зокрема, на Харківщині.

3 KH

За словами Анатолія Бородавки, «Система безоплатної правової допомоги сьогодні максимально наближена до територіальних громад. У кожній області працюють регіональні, місцеві центри та бюро правової допомоги, яких разом в Україні налічується 551».

«Окрім послуг первинної та вторинної правової допомоги, які мешканці Харківщини можуть отримати безпосередньо в одному із 5-ти місцевих центрів та 25-ти бюро правової допомоги, наші колеги здійснюють активне правопосвітництво. Це дистанційні та мобільні пункти доступу до БПД, адресні виїзди в громади з метою надання консультацій», – зазначив Олександр Баранов.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook               YouTube YouTube               Google Google+  тTwitter