назад
13.03.16

Заступник начальника відділу взяла участь у тренінгу з децентралізації

DSC0904710-11 березня заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак взяла участь у тренінгу з вивчення процесів децентралізації.
Децентралізація передбачає створення фінансово незалежних громад, які зможуть самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури і клуби, дороги, інфраструктуру.
Простіше кажучи, децентралізація – це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців кожного села, селища чи міста.

Сьогодні у Чернігівській області вже створено 5 об’єднаних територіальних громад: Десна, Кіпті, Вертіївка, Парафіївка та Макіївка. У цьому році передбачається створити ще декілька громад.
Саме в таких спроможних і незалежних громадах у подальшому будуть створюватися Центри адміністративних послуг і саме в таких громадах планується проведення переговорів, щодо реалізації програм безоплатної первинної правової допомоги.
Нагадаємо, що вже були проведені перемовини з Вертіївською об’єднаною територіальною громадою щодо співпраці.