назад
19.09.18

Засуджені особи отримають ще більше можливостей доступу до БПД

memorandumКоординаційний центр з надання правової допомоги, Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України та Державна установа «Центр пробації» підписали Меморандум про співпрацю.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль зазначених інституцій, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

Меморандум підписали директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, начальник Адміністрації ДКВС Олександр Крикушенко та в.о. директора ДУ «Центр пробації» Олег Янчук.

За словами заступників Міністра юстиції України Іванни Смачило та Дениса Чернишова, які були присутні під час підписання Меморандуму, така співпраця дасть ще більше можливостей для засуджених у доступі до безоплатної правової допомоги.

«Усі підписанти розуміють, наскільки важливим є реальний рівний доступ усіх без виключення громадян до системи БПД. Не залежно від того, хто ця людина, в яких умовах і де вона перебуває – вона має таке ж право звернутися за правовою допомоги, як і ми з вами», – наголосила заступник очільника Мін’юсту Іванна Смачило.

«Оскільки засуджені особи утримуються на території закритих режимних об’єктів, наше завдання – забезпечити доступ до них фахівців системи БПД та адвокатів. Ми усіляко сприятимемо в цьому питанні, аби особи, які відбувають покарання в УВП,мали можливість отримати гарантовану державну правову допомогу», – зазначив заступник Міністра Денис Чернишов.

Як розповів директор КЦ з надання правової допомоги Олексій Бонюк, серед основних напрямів співпраці в рамках Меморандуму є налагодження взаємодії між ключовими інституціями, утворення та організація роботи дистанційних пунктів доступу до БПД у приміщеннях установ виконання покарань, підготовка друкованих матеріалів та розповсюдження їх серед засуджених, проведення медіа та правопросвітницьких заходів.

«Реалізація Меморандуму є надзвичайно важливою, оскільки стосується величезної кількості осіб. Для прикладу, з 25 жовтня 2014 року по 11 вересня 2018 року Регіональними центрами було видано 9370 доручень адвокатам для надання БВПД зазначеним категоріям громадян, з них 1656 – у 2018 році», – наголосив Олексій Бонюк.

Він додав, що станом на перше півріччя поточного року центрами системи БПД було утворено та забезпечено роботу 25 дистанційних пунктів доступу до БПД в установах виконання покарань по всій території України, а також 111 – в уповноважених органах з питань пробації.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube