назад
20.02.17

Засуджених проінформовано про правову допомогу

OkM 17 02 20 217 лютого 2017 року працівники Лебединського бюро правової допомоги провели правопросвітницький захід на тему: «Закон і правопорядок» серед засуджених до покарання у вигляді виправних робіт та з умовним терміном відбування покарання. У заході брали участь начальника Лебединського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Анатолій ГЛУХА, начальник Лебединського районного центру  соціальної служби для дітей, сім’ї та молоді – Наталія ХАРЧЕНКО, представник Лебединського відділу поліції Вячеслав ЯКОВАНКО.

Таке правопросвітництво для засуджених проводиться з метою профілактики вчинення правопорушень повторно та надання  індивідуальних юридичних консультацій.

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, засуджені, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Про це відмітивначальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій ІВАНОВ.

OkM 17 02 20 1

У рамках даного візиту здійснили прийом засуджених із особистих питань відносно адміністративного та цивільного законодавства, про порядок та строки розгляду апеляційних та касаційних скарг. На всі запитання засуджені отримали повноцінні правові консультації.

OkM 17 02 20 3

Цього ж дня  проведено вуличне інформування жителів міста  Лебедин про систему безоплатної правової допомоги. Також зустрілися з представниками громадської організації «Самаритяни Сумщини», які надають допомогу та правових захист внутрішньо переміщеним особам в м. Лебедин. Досягнуто домовленості про проведення правопросвітницького заходу , поєднаного з консультацією у правовій площині.

OkM 17 02 20 4

 

Нагадуємо адресу Лебединського бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл.Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.