назад

Засудженим – про їхні права у Всеукраїнський тиждень права

261-1Правопросвітницькі заходи з нагоди Всеукраїнського тижня права не лише для школярів, студентів, працівників підприємств та організацій, а й для засуджених. У рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» все більше і більше жителів Буковини дізнаються про свої права. 13 грудня безоплатні юридичні консультації отримали засуджені особи, які перебувають у Державній установі «Чернівецький слідчий ізолятор».

Судові органи не реагують на звернення! Як діяти у таких випадках розпитували фахівця системи безоплатної правової допомоги засуджені буковинці. «Замість усних скарг чи звернень візьміть за звичку використовувати письмові. Не менш важливе питання, чи правильно Ви їх оформляєте. Усі заяви і скарги варто оформляти у двох примірниках! У випадку, якщо орган відмовляється оформити Вашу копію, – відправляйте заяву (скаргу) рекомендованим листом з описом і повідомленням про вручення», – роз’яснив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Владислав Шаблій.

261-2

Фахівець системи безоплатної правової допомоги нагадав, що 2018 рік Указом Президента України оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право». Охочих отримати безоплатну юридичну консультацію серед присутніх не бракувало. Вони цікавились порядком заміни покарання, можливістю умовно-дострокового звільнення, порядком зарахування строку попереднього ув’язнення в строк призначеного судом покарання.

«Ми організовуємо правопросвітницькі заходи не лише для школярів, студентів, військовослужбовців, працівників підприємств та організацій. Засуджені особи потребують роз’яснень про свої права не менше інших громадян. Під час таких зустрічей вони отримують інформацію про порядок звернення до центрів та бюро правової допомоги, порядок надання допомоги засудженим особам. Дізнаються, що реально отримати безоплатну правову допомогу, навіть якщо знаходишся у місцях позбавлення волі. Отримають поради фахівців, як діяти, щоб не порушувати закон», – зауважив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунятну.

Насамкінець засуджені особи та особи, які утримуються під вартою, отримали буклети на різну правову тематику.

261-3

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).