назад

Затвердили Програму правової освіти населення Миргородського району

MIR 27 0923 вересня 2016 року Миргородська районна рада прийняла рішення про затвердження  програми правової освіти та правової допомоги населення міста та району на 2016-2020 рр.

 

Керівник Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець взяла участь у дванадцятій сесії Миргородської районної ради VII скликання. На засіданні районної ради були присутні голова та депутати районної ради, голова та керівники структурних підрозділів Миргородської РДА, голови та секретарі сільських та селищних рад, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Людмила Горобець виступила з обґрунтованим зверненням для прийняття та розгляду змін до програми правової освіти населення Миргородського району.

Вислухавши аргументи керівника Миргородського бюро, депутати проголосували за внесення змін та прийняли рішення, що стосуються Програми правової освіти таправової допомоги населенняМиргородського району на 2016 – 2020 рр.

MIR 27 09 2В подальшому на здійснення даної програми планується виділяти 46 тисяч гривень  з районного бюджету щорічно. Керівник бюро розповіла, куди підуть виділені кошти.           Відповідно до Програми кошти планується витратити на висвітлення в ЗМІ актуальних правових питань, організацію правопросвітніх заходів серед шкільної молоді (круглі столи, семінари, конференції та ін.), виготовлення інформаційних матеріалів, забезпечення роботи громадської приймальні, виїзди мобільних консультаційних груп для надання безоплатної правової допомоги малозахищеним верствам населення.

        Крім цього, в ході свого виступу Людмила Горобець провела презентацію на тему: «Система надання безоплатної правової допомоги та місія бюро правової допомоги. Вона наголосила, що згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Тому робота у напрямку проведення таких заходів є дуже важливою, та не менш важливим є здобуття правових знань населенням.