назад
27.05.16

Затверджено нову редакцію положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги

photo verybig 1366512З метою удосконалення завдань та функцій регіональних та місцевих центрів з надання БВПД наказом Міністра юстиції №1487/5 від 24.05.2016 «Про внесення змін до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги» затверджено нову редакцію положення про центри.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року № 99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» прийнято рішення щодо ліквідації територіальних органів Міністерства юстиції на рівні міст і районів та підтримано пропозицію Міністерства юстиції України щодо утворення бюро правової допомоги в структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Понад 400 бюро правової допомоги розпочнуть свою роботу із 1 вересня 2016 року і діятимуть як структурні підрозділи місцевих центрів з надання БВПД.

Тож у новому положенні про центри з надання БВПД, затвердженому згаданим наказом, закріплено відповідні завдання та функції центрів, що виникають у зв’язку із відкриттям бюро. Зокрема, передбачається, що основними завданнями зазначених центрів є:

  • підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення (правопросвітництво);
  • забезпечення надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Переглянути наказ Міністерства юстиції №1487/5 від 24.05.2016 «Про внесення змін до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги»

ДОВІДКОВО
Протягом першого півріччя 2016 року відповідно до Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості.

Згідно з планом, в кожному районі і малих містах України будуть утворені бюро правової допомоги. Їх ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів ліквідованих районних та міських управлінь юстиції.

Наразі триває оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги конкурс з відбору керівників цих бюро, який проходить із 4 квітня до 15 липня 2016 року. Етап збору електронних заявок від претендентів для участі у конкурсі закінчиться 31 травня. Впродовж 8 – 17 червня претенденти, які відповідають формальним вимогам, будуть запрошені до проходження онлайн-курсу дистанційного навчання. Інтерв’ювання кандидатів, які успішно пройшли дистанційний курс – із 30 червня до 15 липня 2016 року.

Детально про всі умови конкурсу – читайте за посиланням.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+  тTwitter