назад

Затверджено Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню на 2017-2018 рік

2017 02 27M23 лютого 2017 року представники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у роботі сесій районних рад Герцаївського та Заставнівського районів Чернівецької області, на розгляд яких було винесено проекти рішень про затвердження Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню на 2017-2018 роки.

Розробка та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, що спрямовані на забезпечення та розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, основні напрямки та форми правопросвітницької роботи, зокрема щодо інформування про право на безоплатну правову допомогу, механізми отримання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги визначено Програмою правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню на 2017-2018 роки.

Впровадження зазначених Програм передбачає систему заходів для підвищення рівня правових знань громадян, формування поваги до права, подолання правового нігілізму, особливо серед соціального вразливих груп населення Герцаївського та Заставнівського районів області.

За результатами розгляду та обговорення запропоновані Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Герцаївського та Заставнівського району на 2017-2018 роки було затверджено.

Крім того, на сесії Заставнівської районної ради було схвалено звіт про виконання цільової Програми з надання безоплатної первинної правової допомоги у Заставнівському районі, що реалізовувалась протягом 2016 року.

Довідково! Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Контактний телефон: (0 372) 51 36 14. E-mail: chernivtsi1.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Для мешканців Герцаївського району працюють фахівці Герцаївського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Герца, вул. Шикули, 4. Контактний телефон: (0 3740) 2 10 46. Логін для Skype-зв’язку: «Герцаївське бюро правової допомоги» або «hertsaivske@legalaid.cv.ua».

Для мешканців Заставнівського району функціонує Заставнівське бюро правової допомоги, що по вул. Д. Галицького, 4 у м. Заставна. Контактний телефон: (0 3737) 3-11-87. Логін для Skype-зв’язку: «Заставнівське бюро правової допомоги» або «zastavnivske@legalaid.cv.ua».