назад
21.06.16

Завдяки адвокату потерпілому вдалося поновити кримінальне провадження

Адвокат Костянтин Малашевський за дорученням Черкаського місцевого центру звернувся до суду зі скаргою в інтересах клієнта центру гр. Ж на постанову слідчого про закриття кримінального провадження.

Свою скаргу адвокат мотивував тим, що слідчим СВ Соснівського РВ в м. Черкаси УМВС України в Черкаській області винесено постанову про закриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. І ст. 125 КК України у зв’язку з відсутністю в діянні ознак кримінального правопорушення.

Адвокат вважає, що постанова була передчасною, без всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи, а висновки слідчого не відповідали фактичним обставинам скоєного кримінального правопорушення. Зокрема, слідчим не було допитано потерпілу, та свідка, яка була очевидцем факту побиття потерпілої та могли дати свідчення про вчинення злочину. Слідчим не з’ясовано яким чином відбувся злочин, обставини відповідного злочину та залишено поза увагою висновки судово-медичної експертизи.

Адвокат просив скасувати постанову слідчого про закриття кримінального провадження та направити матеріали провадження для продовження досудового розслідування.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, суд задовольнив скаргу.