назад

Завдяки адвокату системи БПД батько п’ятьох дітей отримав моральну компенсацію за вчинений злочин

З гаражу Леоніда Г. викрали дороговартісні деталі автомобіля та злили з паливного баку бензин. Ця подія для багатодітної родини, в якій виховується п’ятеро малолітніх дітей, стала шоком. До того ж, громадянин є особою літнього віку та отримує мінімальний розмір пенсії за віком. Голова родини одразу звернувся до поліції з заявою про скоєння кримінального правопорушення.

Під час досудового розслідування встановили, що крадіжку майна скоїв Олександр Д., який в подальшому вироком Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області був визнаний винним. Цивільний позов у зазначеному кримінальному провадженні не заявлявся. В зв’язку з цим, Леонід Г. звернувся за допомогою для складання процесуальних документів та представництва інтересів у суді до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Ознайомившись із документами клієнта, адвокат Василь Григоришин встановив, що особа має право на відшкодування моральної шкоди. Відповідно до ст. 1167 ЦК України така шкода компенсується особою, яка її завдала, за наявності її вини.
З урахуванням наведених вище обставин справи та норм чинного законодавства, адвокат Василь Григоришин підготував та подав до суду заяву про відшкодування заподіяної кримінальним правопорушенням матеріальної та моральної шкоди.
Після вивчення доводів адвоката та представлених ним доказів, Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області 6 січня 2016 року постановив рішення, яким повністю задовольнив позовні вимоги громадянина Леоніда Г.