назад
22.12.18

Завдяки адвокату системи БПД цивільно-правову угоду визнано трудовим договором

image1До Херсонського місцевого центру з надання БВПД звернулась пані К., яка не розуміла, чому вона, регулярно сплачуючи в повному обсязі страхові внески, не може отримати відшкодування внаслідок тимчасової втрати працездатності.

Як пояснила клієнтка, яка працювала бухгалтером в одному з ОСББ м. Херсона, при виконанні своїх обов’язків, у робочий час, вона впала та отримала перелам ноги, у зв’язку з чим тимчасово втратила працездатність.

Але в отриманні відшкодування внаслідок тимчасової втрати працездатності їй було відмовлено, у зв’язку з відсутністю підтвердження трудового договору між клієнткою та роботодавцем.

Однак визначені законодавством страхові внески із заробітної плати громадянки К. здійснювалися в повному обсязі. Отже, виникла необхідність звернення до суду для визнання цивільно-правової угоди, укладеної між громадянкою К. та ОСББ, трудовим договором.

Херсонський місцевий центр згідно з дорученням №415-Д від 17.03.2018 року для надання безоплатної вторинної правової допомоги призначив клієнтці адвоката Людмилу Жукову.

Вивчивши матеріали справи, адвокат склала та направила до суду позовну заяву, в якій обґрунтувала позовні вимоги нормами чинного законодавства, повідомленнями ГУДФС у Херсонській області про прийняття пані К. на роботу та її звільнення, випискою УПФУ по формі ОК-5 (індивідуальні відомості про застраховану особу).

У судовому засіданні адвокат підтримала позовні вимоги в повному обсязі та просила їх задовольнити.

Рішенням Херсонського міського суду Херсонської області від 02.11.2018 року по справі № 766/6897/17 позов задоволено: визнано трудовим договором цивільно-правову угоду, укладену 18.07.2016 року між Об´єднанням співвласників багатоквартирного будинку в особі виконуючого директора ОСББ з узгодженням головою ОСББ на виконання робіт з бухгалтерського обліку та економічного аналізу діяльності об´єднання, термін дії якої продовжено до 31.12.2017 року.  

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за наступним посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77683236