назад

Завдяки діяльності адвоката Дар’ї Лісової вдалося встановити статус інваліда війни мешканцю м. Краматорськ

    До Краматорського центру з надання з надання БВПД з проханням допомогти йому зі встановленням статусу інваліда війни звернувся мешканець м. Краматорськ. Чоловіку була надана безоплатна вторинна правова допомога, що передбачала складання процесуальних документів та представництво його інтересів в Краматорському міському суді Донецької області.

       Чоловік має право на безоплатну вторинну правову допомогу, оскільки відноситься до осіб, які є ветеранами війни та особами, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.       

    Для здійснення представництва інтересів клієнта центром було призначено адвоката Дар’ю Лісову (у цій адміністративній справі правниця діяла на підставі доручення №0501-02577940-1 від 23.01.2017р.). Вона зустрілася з чоловіком, провела з ним бесіду та визначилася з правовою позицією по справі. Після цієї зустрічі адвокатом було складено адміністративний позов про визнання дій протиправними, зобов’язання Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради надати чоловіку статус інваліда війни. Цей позов поданий до Краматорського міського суду 21 березня 2017 року.            

   Вже 04 травня 2017 року Краматорським міським судом Донецької області було винесено постанову, згідно якої адміністративний позов було задоволено у повному обсязі, а саме:

1) визнано протиправними дії відповідача про відмову у встановленні громадянину статусу інваліда війни;

2) клієнта визнано  таким, що має право на отримання статусу інваліда війни як особі, яка отримала інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

3) зобов’язати Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради надати чоловіку відповідний статус інваліда війни.  

    Таким чином, завдяки праці адвоката громадянину було надано статус інваліда війни та надано пільги, які гарантує держава.


    За безоплатною правовою допомогою, роз’ясненнями законодавства та правовими консультаціями звертайтеся до Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

– адреса: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

– телефони: +380 99 266 9162

– режим роботи: пн.- пт. – 8:00 – 17:00 , сб. – нд. – вихідні дні

– електронна пошта: kramatorsk.donetsk@legalaid.gov.ua


Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103