назад
09.08.17

Завдяки працівнику Корюківського бюро правової допомоги встановлено факт родинних відносин

bvpd logo white18 травня 2017 року до відділу «Корюківське бюро правової допомоги» Менського МЦ з надання БВПД звернулася громадянка К. з питання оформлення спадкового майна після смерті рідного дядька С.. Громадянка К. в шестимісячний строк після смерті спадкодавця звернулася до державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, але нотаріус відмовив у вчиненні нотаріальних дій з підстав відсутності документів, що підтверджують родинні відносини між померлим С.. Документи, що підтверджують родинність не збереглися, а саме свідоцтво про народження померлого С. є дуже пошкодженим і інформація про батьків у свідоцтві не збереглася.

Працівники бюро порадили громадянці К. звернутися до Сновського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області для отримання дубліката свідоцтва про народження померлого дядька С., та пояснили, що в разі відсутності в архівах відомостей, вирішення даного питання можливе лише в судовому порядку.
19 травня 2017 року громадянка К. повторно звернулася до Корюківського бюро правової допомоги, оскільки Сновським районним відділом ДРАЦС актового запису про народження громадянина С. в архівах не виявлено.
На підставі наказу Менського місцевого центру з надання БВПД від 23 травня 2017 року інтереси громадянки К. під час вирішення даного питання представляла начальник Корюківського бюро правової допомоги Євгенія Левченко.
Зібравши необхідний пакет документів, відповідно до ст. 256 ЦПК України до Корюківського районного суду Чернігівської області було подано заяву про встановлення факту родинних відносин.
Рішенням Корюківського районного суду Чернігівської області заяву громадянки К. про встановлення факту родинних відносин задоволено повністю.
Нагадуємо, що фахова правова допомога надається відділом
«Корюківське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 24, тел.:(0257) 2-11-32.