назад
01.07.16

Завдяки професійним діям адвоката пенсіонеру здійснили перерахунок пенсії

01.07.2016 1

Наприкінці 2015 року до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин Анатолій Т. та пояснив, що більше року знаходився в зоні АТО та брав участь в бойових діях. За місяць до мобілізації йому виповнилось 60 років, він мав стаж роботи більше 25 років, тому набув право на пенсію за віком. Одразу після повернення із зони бойових дій він звернувся до районного управління пенсійного фонду м. Полтави із заявою про призначення пенсії, оскільки раніше об’єктивно не мав такої можливості, у зв’язку з чим пропустив визначений законом тримісячний строк із поважних причин, однак пенсію йому було протиправно призначено з моменту звернення. Крім того, управлінням пенсійного фонду для обчислення пенсії не було враховано грошового забезпечення в період участі в бойових діях.

Анатолію Т. місцевим центром було призначено адвоката системи безоплатної правової допомоги –  Владислава Пожидаєва. Адвокат підготував ряд запитів, адміністративний позов та інші необхідні документи та успішно здійснив представництво інтересів свого клієнта.

     Завдяки професійним діям адвоката, Полтавський окружний адміністративний суд визнав дії пенсійного фонду протиправними та зобов’язав внести відомості про отримані доходи за період участі у бойових діях та здійснити перерахунок та виплату пенсії за віком з моменту набуття такого права та з урахуванням терміну перебування в зоні проведення АТО.