назад
08.05.18

Завдяки співпраці з системою БПД правові можливості військовослужбовців розширяться

IMG 1Військовим, які опинились у скрутній ситуації та перебувають під слідством, необхідно оперативно забезпечувати якісний правовий захист. Про це йшлося під час зустрічі представників Координаційного центру з надання правової допомоги (КЦ) та Головного управління Військової служби правопорядку ЗСУ (ГУ ВСП ЗСУ).

«Ми розпочали дуже важливу і масштабну роботу, яка, переконаний, повністю змінить ситуацію із правовим захистом наших військовослужбовців. Щоб вибудувати дієву систему, нам варто провести окремий «круглий стіл» за підтримки партнерів, за участю представників Генеральної та Військової прокуратури, Міністерства оборони, представників Ради суддів, Уповноваженого ВР України з прав людини», – зазначив директор КЦ Олексій Бонюк.

IMG 3

Учасники обмінялись інформацією щодо чинного механізму супроводу затриманих військовослужбовців адвокатами БПД та про систему звернень адвокатів до військових частин під час роботи з цією категорією клієнтів.

IMG 4

За підсумками зустрічі сторони підписали спільний план дій, в якому серед перших кроків побудови нової системи захисту військових:

  • тренінги та просвітницька робота серед адвокатів системи БПД, які стали захисниками цієї категорії громадян;
  • відкриття у військових частинах дистанційних пунктів доступу до БПД;
  • побудова широкомасштабної правопросвітницької роботи в системі Міноборони та ін.;
  • оперативний обмін інформацією у разі затримання військовослужбовця.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 р. було підписано Меморандум про наміри щодо співробітництва між Міністерством оборони України та Координаційним центром з надання правової допомоги. Метою меморандуму є створення сприятливих умов для забезпечення безоплатною правовою допомогою військовослужбовців та членів їх сімей.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube         Google Google+  тTwitter