назад

Завдяки телефонній «гарячій» лінії мешканці Запорізької громади знаходять відповіді на наболілі питання правового характеру

20170831 10053031 серпня поточного року у комунальній установі «Запорізький обласний контактний центр» Запорізької обласної ради відбулася традиційна пряма лінія, участь у якій прийняло керівництво Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.

       «Гарячу» телефонну лінію було проведено в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» та з метою надання безоплатної правової допомоги мешканцям запорізької громади, зокрема з питань щодо земельних правовідносин.

     20170831 100945  На питання мешканців Запорізького краю відповідали начальник управління юстиції Сергій Васильцов, директор Регіонального центру Павло Наливайко, заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації–начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ у Запорізькій області Сергій Нікітенко та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру, адвокат Олександр Гришин.

       Більшість питань стосувалася саме земельних правовідносин, і телефонували здебільшого мешканці сільської місцевості, а саме Більмацького, Приазовського, Михайлівського, Чернігівського та Мелітопольського районів нашої області.

       В селах та селищах земельні питання є найгострішими. Адже громадяни, зіткнувшись з перешкодами в реалізації свого права на землю, не знають, як їх подолати, куди звернутися та яким чином вирішити спір, особливо коли з боку інших осіб здійснюються посягання на це право.

       Питання, з якими зверталися селяни на «гарячу» лінію  стосувалися умов отримання земельних ділянок (паїв), складання та розірвання договору оренди земельної ділянки, порядку прийняття спадщини у вигляді земельного паю, державної реєстрації права власності на землю, права отримання земельної ділянки учасником АТО тощо. Також, під час телефонної лінії, було піднято питання щодо бездіяльності структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області в частині виконання ними своїх повноважень.20170831 111544

       Кожен, хто подзвонив сьогодні на пряму лінію Контактного центру аби одержати консультацію правників, отримав роз’яснення зі своїх питань та інформацію, куди у подальшому звертатися за безоплатною правовою допомогою. 






За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до:

  • Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

– телефон: (061) 224-44-50

– ел.адреса: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213103 (цілодобово та безкоштовно)

  • Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області:

-телефон: (061) 239-01-55

-ел.адреса: info@zp.minjust.gov.ua

  • на Телефонну «гарячу» лінію Запорізької обласної державної адміністрації:

– телефон: 0-800-503-508 (дзвінки безкоштовні)

– ел.адреса: hotline@zoda.gov.ua