назад

Завдяки юристам системи БПД родина не втратила єдине житло

позитивний кейсСковородькоОлена К* разом із синами прийшла за допомогою до правників Дніпровського місцевого центру з надання БВПД коли перед родиною постала загроза залишитись без даху над головою. Обурені несправедливістю, розгублені через можливість опинитись на вулиці, громадяни розповіли свою історію фахівцям центру.

 

Починаючи з 1985 року, Олена працювала на підприємстві “Об`єднання громадян “Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих”, яке надавало їй та членам її сім`ї у безстрокову оренду кімнату в гуртожитку від підприємства. Коли у жінки народилося двоє синів, вони також були зареєстровані у гуртожитку та відповідно проживали там.

Родина сумлінно сплачувала кошти за користування гуртожитком, однак, через деякий час, адміністрація підприємства “Об`єднання громадян “Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих” стала вимагати від синів пані Олени оплати за неіснуючими тарифами. При цьому не пред’являючи відповідних рахунків та не виконуючи функцій з належного утримання технічного стану гуртожитку.

З часом у синів пані Олени утворилась “заборгованість” за оплату проживання у гуртожитку по 16 707 грн. у кожного. Маючи намір стягнути заборгованість та виселити чоловіків без надання іншого житла як таких, що самовільно зайняли приміщення, адміністрація підприємства звернулась до суду з позовною заявою.

Ознайомившись із позовом та іншими матеріалами по справі, Сергій та Юрій зрозуміли, що самотужки їм не впоратись, а тому наприкінці 2018 року звернулись до Дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівці центру провели кропітку роботу: збір доказів, необхідних для складення відзиву, підготовка заперечення проти відповіді на відзив, судові засідання. У результаті суд відмовив у задоволенні позову, залишивши за Сергієм та Юрієм право проживати у гуртожитку, що надається підприємством “Об`єднання громадян “Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих”. При цьому утворену заборгованість було визнано незаконною.

З повним рішенням Кіровського районного суду м. Дніпропетровська можна ознайомитись за посиланням –http://reyestr.court.gov.ua/Review/81242892.

Якщо у вас виникли запитання або вам потрібна консультація юриста звертайтесь до центрів або бюро правової допомоги України, а адресу найближчого ви зможете дізнатись за телефоном контакт-центру 0-800-213-103.