назад

Завершальний етап з реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань

IMG

Cьогодні, 22 липня, в приміщенні Регіонального центру з надання  БВПД у Рівненській області відбувся завершальний навчальний семінар з особливостей державної реєстрації громадських об’єднань (громадських організацій, політичних партій та профспілок) через фронт-офіси місцевих центрів.

Захід провели представники Головного територіального управління юстиції в Рівненській області на чолі з в.о. заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ у Рівненській області Вітою Оводюк.Для належного виконання функцій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, а також забезпечення їх доступу до програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань на навчанні були присутні працівники Дубенського, Рівненського та Сарненського місцевих центрів, котрі будуть відповідальні за процес реєстарції. Також у навчальному семінарі взяли участь і представники Регіонального центру на чолі з директором Василем Овдіюком.

IMG 6086

Станом на сьогоднішній день у Рівненській  області навчання пройшли 6 спеціалістів системи безоплатної правової допомоги, отримано ключі та коди доступу до реєстру, а також встановлено програмне забезпечення на робочих комп’ютерах. Отже, система БВПД Рівненщини готова до реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань у повному обсязі.

IMG 6090

За результатами реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських обєднань його буде запроваджено на постійній основі та забезпечено внесення змін до законодавства у відповідній сфері.

У 2015 році ми зробили зручною і доступною процедуру реєстрації бізнесу та цивільних актів і тепер маємо зробити все можливе, щоб мінімізувати бюрократичні перепони в діяльності громадських об’єднань, – прокоментував впровадження пілотного проекту Міністр юстиції Павло Петренко.

Переглянути наказ «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» можна тут.