назад

Завершення як початок чогось нового

Про дієвість соціального ліфту та можливість потрапити на роботу до установ системи БПД, які відкриті для справжніх професіоналів, дізналися студенти ІV курсу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ спеціальності «Право» під час навчально-виробничої практики, яка проходила на базі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області з 20 січня по 14 лютого 2020 року.

Швидко пролетів місяць практики студентів Херсонського факультету ОДУВС, – зазначила, підводячи підсумки роботи, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко. – Це мої найкращі студенти-практиканти: розумні, талановиті, красиві, мають прекрасні людські та ділові якості!».

І вона таки має рацію, адже за цей час зроблено дуже багато: під керівництвом Олени Вікторівни студенти ознайомилися з роботою Регіонального центру та Херсонського місцевого центру з надання БВПД та нормативно-правовими актами, які регламентують діяльність системи БПД; дізнались, як працюють всі відділи центру, у тому числі чергова частина, як наповнюється та функціонує довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid».

Крім теоретичних знань, практиканти пройшли навчання у Школі параюристів, взяли участь у правопросвітницьких заходах, побували в ролі «таємних клієнтів», а ще – отримали навички оформлення проектів наказів, відповідей на скарги та звернення громадян і засуджених осіб та багато іншого.

За словами студентів, їх знайомство із системою БПД, обговорення актуальних питань та можливих викликів, рекомендації та настанови юристів, їх доброзичливість і відвертість – усе це викликало зацікавленість та палке  бажання  повернутися вже в якості правників. Тож недаремно кажуть, що  кожне завершення – це початок чогось нового.