назад
04.10.18

Збірка «ПРОти НАСильства» стала доступною для людей з інвалідністю по зору

04.10.2018   PRO NAS (1)За підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» озвучено друге, доповнене та оновлене, видання збірки «ПРОти НАСильства». Уперше збірку було видано у 2016 році. Озвучення збірки насамперед мало на меті зробити її доступною для людей з інвалідністю по зору.

«Ця унікальна збірка роздумів про людські права та гідність допоможе людям з інвалідністю по зору зрозуміти, що домашнє насильство не потрібно замовчувати чи вдавати, ніби нічого не відбувається. Збірка дасть сили та надії тому, хто їх втратив», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Збірка «ПРОти НАСильства» – літературний проект соціальної дії, спрямований на висвітлення та подолання проблеми домашнього насильства. Збірка містить 10 художніх оповідань сучасних українських письменників та письменниць про різні види домашнього насильства – сексуального, економічного, психологічного та фізичного.

Також у збірці є коментарі психологів, юридичні поради і зразки юридичних документів, що можуть бути корисними для людей, які зазнали насильства, та усім, хто є свідком домашнього насильства.

Збірка є частиною медійно-правозахисної ініціативи, що реалізується Громадським радіо за підтримки Уряду Канади в рамах проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

04.10.2018   PRO NAS (2)

Оновлену збірку озвучено у «Республіканському будинку звукозапису і друку» Українського товариства сліпих (УТОС) накладом 1100 аудіодисків.

Частина з них уже передана УТОС для розповсюдження надалі серед своїх обласних організацій та бібліотек, де її зможуть слухати люди з вадами зору. Інша частина за підтримки проекту буде розповсюджена до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги найближчим часом.

04.10.2018   PRO NAS (3)

Нагадаємо, що українці з інвалідністю по зору також мають змогу отримувати інформацію про систему безоплатної правової допомоги, викладену шрифтом Брайля. Тираж таких буклетів був надрукований завдяки підтримці українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у співпраці з редакцією Українського товариства сліпих «Заклик» та розповсюджений до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Буклети, надруковані шрифтом Брайля, розповідають про види безоплатної правової допомоги і про те, де саме її можна отримати.

Читати та завантажити збірку можна тут: http://qala.org.ua/wp-content/uploads/2016/04/180524_1650_ProNas.pdf

Почути збірку та завантажити аудіофайли можна тут: http://qala.org.ua/uk/elektronna-biblioteka/audiomateriali/


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube